Malka Kafka

Złociste cebulki


Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

odsłon: 4839

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 duże cebule z ładnymi brązowymi łupinami

2 puszki tuńczyka w sosie własnym

2-3 płatki macy

5-6 łyżek oleju

świeża bazylia i oregano

grubomielony pieprz

sól

 

Przygotowanie:

Cebule umyj, nie obieraj. Odetnij górę w trzech czwartych wysokości. Środek natnij delikatnie na krzyż i wydrąż, żeby pozostawić nieuszkodzone 2-3 zewnętrzne warstwy cebuli. Połowę wykrojonej cebuli podsmaż na oleju. Dodaj odsączonego tuńczyka i pokruszoną na drobno macę. Na samym końcu dopraw posiekaną bazylią, oregano i grubomielonym pieprzem. Napełnij cebule farszem i zamknij odkrojoną wcześniej „czapeczką”. Ułóż ściśle jedną obok drugiej w formie. Polej lekko olejem i włóż do piekarnika nagrzanego na 180 stopni C na około 30-40 min. Danie będzie genialnie smakowało z białym winem.

powrót

Podobne przepisy

Dorsz z salsą brokułową
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kanapka z łososiem, jajkiem i marynowaną cebulą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Kolorowe budynie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.