Sophie Grigson

Ziołowe racuchy antoniego worralla thompsona


Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Ziołowe racuchy antoniego worralla thompsona
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Ciasto na racuchy

100 g świeżego szpinaku

1 łyżka świeżego majeranku

pęczek natki pietruszki

100 g rukoli

pęczek bazylii

garść bułki tartej

garść drobno tartego parmezanu

2 garście tartej mozzarelli

1 czerwona cebula

1/2 pęczka drobno posiekanego szczypiorku

szczypta posiekanej suszonej papryczki chilli

ewentualnie kwiaty cebuli

1 jajko

olej roślinny

masło



Sos jogurtowy

500 g gęstego pełnotłustego jogurtu

garść mięty

2 małe ząbki czosnku

garść posiekanych suszonych moreli

sól i pieprz





Przygotowanie

Posiekane zioła zmieszać w misce z pozostałymi składnikami i wstawić na 30 minut do lodówki.

Wymieszać składniki sosu jogurtowego. Smażyć niewielkie racuchy na mieszaninie oleju z masłem i odkładać na kawałek papierowego ręcznika, żeby wsiąkł w niego nadmiar tłuszczu. Podawać racuchy z łyżką sosu jogurtowego.





© Sophie Grigson

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.