Zimowy kompot z koniakiem

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Zimowy kompot z koniakiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

225 g suszonych śliwek

225 g suszonych fig (połówki lub ćwiartki)

225 g kumkwatów

skórka z połowy cytryny

100 g cukru

60 ml koniaku

0,5 l wody

 

Przygotowanie:

Umieścić wszystkie składniki w rondlu. Gotować, aż owoce zmiękną, a sos stanie się zawiesisty. Wyłączyć gaz i zostawić owoce w sosie przez 30 min. Wylać do szklanej miski i zostawić do wystudzenia. Podawać z crème fraîche i prażonymi migdałami lub z dużą łyżką lodów waniliowych.

powrót

Podobne przepisy

Mleko migdałowe
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Koktajl jarmużowy
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Woda rabarbarowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Wieczorne migdałowe kakao
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Złote mleko z kurkumową pastą
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Smoothie przeciwstarzeniowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.