Roger Mooking

Ziemniaki z orzechami sojowymi


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Ziemniaki z orzechami sojowymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Podsmażone orzechy sojowe:

½ szklanki oleju roślinnego

1 szalotka, pokrojona w kostkę

3 pokrojone ząbki czosnku

½ łyżki pokrojonego imbiru

1 szklanka orzechów sojowych, rozgniecionych w moździerzu

sól



Ziemniaki z orzeszkami sojowymi:

1 kg młodych ziemniaków

podsmażone orzechy sojowe

¼ szklanki posiekanej pietruszki

sól



Podsmażone orzechy sojowe:

Na patelni podgrzej olej roślinny. Dodaj szalotkę i przyrumień ją ciągle mieszając. Dodaj czosnek i imbir, przyrumień, ale nie przypal. Dodaj orzechy sojowe i smaż je przez 1 – 2 minuty. Zdejmij z ognia, dopraw solą i pieprzem.



Ziemniaki z orzeszkami sojowymi:

Ugotuj ziemniaki w dobrze posolonej wodzie, aż ich skórki zaczną odchodzić. Odcedź ziemniaki. Rozgnieć je widelcem. Posyp podsmażonymi orzechami sojowymi i pietruszką. Dopraw solą.



Opracowano na podstawie programu \"Nuta egzotyki na co dzień\".











powrót

Podobne przepisy

Tapasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Kanapki z pieczarkami i szynką
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ser typu camembert marynowany w oleju
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska
Kim pap
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koreańska
Ostrygi z marynowaną szalotką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.