Ziemniaki z kminem i chili

Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Ziemniaki z kminem i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

kmin rzymski

chili

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

mielona kolendra

garam masala

świeża kolendra

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć nasiona kminu. Dodać pastę z imbiru i czosnku, a następnie mieloną kolendrę, garam masalę i chili. Włożyć obgotowane ziemniaki. Dodać świeżą kolendrę. Podlać potrawę wodą i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje i ładnie pokryje ziemniaki.

powrót

Podobne przepisy

Soczewica w sosie chilli
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pakieciki serowe w łuskach kukurydzy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.