Ziemniaki z kminem i chili

Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Ziemniaki z kminem i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

kmin rzymski

chili

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

mielona kolendra

garam masala

świeża kolendra

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć nasiona kminu. Dodać pastę z imbiru i czosnku, a następnie mieloną kolendrę, garam masalę i chili. Włożyć obgotowane ziemniaki. Dodać świeżą kolendrę. Podlać potrawę wodą i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje i ładnie pokryje ziemniaki.

powrót

Podobne przepisy

(odc.02) szpinak z ciecierzycą
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Ryż z mlekiem kokosowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.