Agnieszka Kręglicka

Ziemniaki z kawiorem


Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

Ziemniaki z kawiorem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 garście malutkich ziemniaków

4 łyżki sosu sojowego

2 łyżki płynnego miodu

1 łyżka oliwy

sól

pieprz

kawior

 

Przygotowanie:

Ziemniaki w skórkach dobrze wyszorować. Wymieszać z miodem, sosem sojowym, oliwą i przyprawami. Wstawić do gorącego piekarnika (180 stopni C) i piec, aż ziemniaki będą miękkie. W trakcie pieczenia potrząsnąć blachą, by ziemniaki równo obtaczały się sosem.
Upieczone ziemniaki przekroić na pół i lekko wydrążyć środek. Do powstałej miseczki nakładać kawior, ewentualnie kwaśną śmietanę i kawior. Podawać z wódką.

powrót

Podobne przepisy

Puszysty omlet z serem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Grzanki z kremem serowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Pan bagnat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Maślana kapusta włoska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Placki ziemniaczane
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.