Agnieszka Kręglicka

Ziemniaki z kawiorem


Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

Ziemniaki z kawiorem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 garście malutkich ziemniaków

4 łyżki sosu sojowego

2 łyżki płynnego miodu

1 łyżka oliwy

sól

pieprz

kawior

 

Przygotowanie:

Ziemniaki w skórkach dobrze wyszorować. Wymieszać z miodem, sosem sojowym, oliwą i przyprawami. Wstawić do gorącego piekarnika (180 stopni C) i piec, aż ziemniaki będą miękkie. W trakcie pieczenia potrząsnąć blachą, by ziemniaki równo obtaczały się sosem.
Upieczone ziemniaki przekroić na pół i lekko wydrążyć środek. Do powstałej miseczki nakładać kawior, ewentualnie kwaśną śmietanę i kawior. Podawać z wódką.

powrót

Podobne przepisy

Bób z szynką i sherry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Falafel z fasoli z sałatką
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.02) szpinak z ciecierzycą
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Babeczki z ciasta francuskiego z jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.