Agnieszka Kręglicka

Ziemniaki puree

Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Ziemniaki puree
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


500 g ziemniaków
ćwierć kostki zimnego masła
śmietana kremówka
biały pieprz ziarnisty

Przygotowanie:


Ugotować ziemniaki, odcedzić, utłuc na puree. Stopniowo dodawać zimne masło i wgniatać widelcem lub ubijakiem. Doprawić białym pieprzem. Odgrzewać na małym ogniu, dodając kilka łyżek śmietanki, a kiedy ziemniaki ją wchłoną, dodać kolejne kilka łyżek i tak dalej, aż będą gorące.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.