Agnieszka Kręglicka

Ziemniaki puree


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Ziemniaki puree
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g ziemniaków

ćwierć kostki zimnego masła

śmietana kremówka

biały pieprz ziarnisty

 

 

Przygotowanie:


Ugotować ziemniaki, odcedzić, utłuc na puree. Stopniowo dodawać zimne masło i wgniatać widelcem lub ubijakiem. Doprawić białym pieprzem. Odgrzewać na małym ogniu, dodając kilka łyżek śmietanki, a kiedy ziemniaki ją wchłoną, dodać kolejne kilka łyżek i tak dalej, aż będą gorące.

powrót

Podobne przepisy

Groszek po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Kasza manna na mleku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jajka zapiekane
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.