Agnieszka Kręglicka

Ziemniaki pieczone z rozmarynem


Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Ziemniaki pieczone z rozmarynem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilka dużych ziemniaków wysokoskrobiowych

świeży rozmaryn

oliwa

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Ziemniaki ze skórką wyszorować. Pokroić wzdłuż na wąskie cząstki. Wysypać na blachę do pieczenia, zwilżyć oliwą, posypać solą, pieprzem i rozmarynem, piec w piekarniku o temperaturze
180-200 stopni C, aż będą miękkie i złociste.

powrót

Podobne przepisy

Marynowane żółtko z lekkim fondue z parmezanu
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krokiety z pieczarkami, boczkiem i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.