Marieta  Marecka

Ziemniaki pieczone z łososiem


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Ziemniaki pieczone z łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach

łosoś wędzony

kapary

pomidory suszone

2 jajka

sól, pieprz

świeży tymianek

parmezan

sos:

jogurt

majonez

skórka z cytryny

miód

koperek,

sól

pieprz

Przygotowanie:

Składniki sosu łączymy razem bardzo dokładnie. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Odkrawamy z boku każdego ziemniaka plaster grubości ok. 0,5 cm, stykamy dwa ziemniaki odkrojonymi bokami i łączymy tworząc jednego większego. Ściskamy mocno, żeby się zlepiły i owijamy folią. Nadkrawamy od góry i rozpulchniamy delikatnie widelcem. Łososia szatkujemy, podobnie pomidory. Łączymy z kaparami, pieprzem, tymiankiem i wkładamy do ziemniaka. Delikatnie zalewamy rozbełtanym jajkiem i posypujemy tymiankiem i parmezanem. Pieczemy 15-20 minut w temp. 200 st. Serwujemy z sosem.

powrót

Podobne przepisy

Quesadilla z grillowanymi cebulkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Quiche lorraine
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Figi nadziewane pistacjami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jaja mimoza
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczone szparagi, marchewki i młode ziemniaki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.31)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Cantuccini
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.