Marieta  Marecka

Ziemniaki pieczone z łososiem


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Ziemniaki pieczone z łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach

łosoś wędzony

kapary

pomidory suszone

2 jajka

sól, pieprz

świeży tymianek

parmezan

sos:

jogurt

majonez

skórka z cytryny

miód

koperek,

sól

pieprz

Przygotowanie:

Składniki sosu łączymy razem bardzo dokładnie. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Odkrawamy z boku każdego ziemniaka plaster grubości ok. 0,5 cm, stykamy dwa ziemniaki odkrojonymi bokami i łączymy tworząc jednego większego. Ściskamy mocno, żeby się zlepiły i owijamy folią. Nadkrawamy od góry i rozpulchniamy delikatnie widelcem. Łososia szatkujemy, podobnie pomidory. Łączymy z kaparami, pieprzem, tymiankiem i wkładamy do ziemniaka. Delikatnie zalewamy rozbełtanym jajkiem i posypujemy tymiankiem i parmezanem. Pieczemy 15-20 minut w temp. 200 st. Serwujemy z sosem.

powrót

Podobne przepisy

Naleśniki z samej gryki
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci
Ziemniaki pieczone z łososiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pieczone ziemniaki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.