Agnieszka Kręglicka

Ziemniaki panierowane z sosem musztardowym


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ziemniaki panierowane z sosem musztardowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ziemniaki ugotowane i ostudzone

bułka tarta

papryka w proszku

sól

olej do smażenia

 

Sos

1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany

2 łyżki musztardy dijon

drobno posiekany szczypior

pieprz, sól

Przygotowanie:

Bułkę tartą wymieszaj z papryką w proszku. Ziemniaki pokrój w długie cząstki i dokładnie obtocz w tartej bułce ze wszystkich stron. Smaż na rozgrzanym oleju. Wymieszaj składniki sosu, dopraw do smaku. Maczaj gorące frytki panierowane w musztardowym sosie.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.