Annabel  Langbein

Ziemniaki domino


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Ziemniaki domino
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 średniej wielkości umytych ziemniaków

4 łyżki stopionego masła lub oliwy z pierwszego tłoczenia

sól w płatkach, do smaku

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C. Dużą blaszkę lub płaskie naczynie do zapiekania wyłożyć papierem. Ziemniaki pokroić w bardzo cienkie plasterki – ułożyć je na sobie i rozsunąć w przygotowany naczyniu jak domino – mają na siebie nachodzić. Skropić lub posmarować tłuszczem, doprawić solą. Piec na złoto (40-50 minut, zależnie od grubości).

powrót

Podobne przepisy

Ciasto na naleśniki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Crespelle
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Czekoladowe fondue
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Jogurt grecki - domowy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Panierowane tempeh z frytkami ze słodkich ziemniaków i dressingiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.