Jennifer  Paterson

Ziemniaki do dziczyzny i pieczeni


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ziemniaki do dziczyzny i pieczeni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g obranych ziemniaków o zwartym miąższu (nie sypkich)

oliwa z oliwek

150 ml bulionu warzywnego lub drobiowego

sól i świeżo mielony czarny pieprz

zioła według uznania (natka pietruszki

tymianek

estragon

itd.)

4 ząbki drobno posiekanego czosnku

 

 

Przygotowanie:

/>
Składniki
450 g obranych ziemniaków o zwartym miąższu (nie sypkich)
oliwa z oliwek
150 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
sól i świeżo mielony czarny pieprz
zioła według uznania (natka pietruszki, tymianek, estragon, itd.)
4 ząbki drobno posiekanego czosnku

powrót

Podobne przepisy

Jajka zapiekane w bekonie
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Gnocchi z chorizo
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Hamburger doskonały
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.