Marieta  Marecka

Ziemniaczki księżnej


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Ziemniaczki księżnej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 4
oceń ilość głosów: 2
średnia głosów: 5.0

Składniki:

puree ziemniaczane z ok. 750 g ziemniaków

2 żółtka

3 łyżki miękkiego masła

gałka muszkatołowa

sól

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do jeszcze ciepłego, ale nie gorącego puree, dodajemy żółtka, 1 łyżkę masła, gałkę i tłuczkiem do ziemniaków łączymy całość. Przekładamy do rękawa cukierniczego i na blachę wyłożoną papierem, wyciskamy zgrabne różyczki. Skrapiamy roztopionym masłem i pieczemy ok. 15 minut na złoty kolor.

powrót

Podobne przepisy

Warzywa gotowane w glinianym garnku
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Makaron z sosem paprykowym
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Parathy z nadzieniem
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Bulion z wodorostami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Puree z fasoli lub z bobu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.