Ziemniaczane puree z pieczonym czosnkiem

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.10)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Ziemniaczane puree z pieczonym czosnkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

główka czosnku

70 dag mączystych ziemniaków

 

 

Przygotowanie:


Odcinamy wierzch z główki czosnku, skrapiamy ją oliwą, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około 40 minut. Obieramy i kroimy na kawałki ziemniaki. Gotujemy je w osolonej wodzie przez 20 minut. Gdy miękkie – odcedzamy i gnieciemy na gładką masę. Doprawiamy solą, pieprzem i wyciśniętym z główki, upieczonym czosnkiem.

powrót

Podobne przepisy

Patatas bravas
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Puree pesto
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Krem z jarmużu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.