Ziemniaczane baloniki

Ziemniaczane baloniki
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 2.60

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki w łupinach umyj dokładnie, przekrój wzdłuż na połówki, posól równomiernie i ułóż na papierze do pieczenia.
Piecz w temperaturze 180º C około 30-40 minut, aż się "wybrzuszą" i zarumienią.
Tak przygotowane ziemniaki dzieci uwielbiają „saute”, ale warto je podać z porcją warzyw na zimno lub ciepło, czy też z bigosem z kapusty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA