Iwona  Zasuwa

Zielone pesto


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

odsłon: 5200

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

sezonowa zielenina, np. garść bazylii, rukoli, roszponki, kilka liści jarmużu

2 garści pestek dyni lub migdałów

sok z 1 cytryny

2-3 łyżki oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku

sól do smaku

Przygotowanie:

Zmiksuj składniki na gładką masę. Dopraw solą i sokiem z cytryny do smaku. Podawaj jako dip, pastę do kanapek lub – tak, jak u nas – sos do makaronu z żółtej marchwi.

powrót

Podobne przepisy

Hummus z jabłkiem
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
Orientalny dip
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia chińska
Muffiny owocowe z orzechami
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci
Smalec z białej fasoli
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Ciasta wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.