Marieta  Marecka

Zielona zupa z makaronem udon


Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zielona zupa z makaronem udon
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ pora

kilka różyczek brokułu

400 g szpinaku świeżego

1 szklanka młodego groszku

250 g fasolki szparagowej

1 ząbek czosnku

1,5-2 litrów bulionu warzywnego lub drobiowego

oliwa z oliwek

sól

pieprz

skórka z cytryny

po 3-4 łyżki drobno posiekanej mięty, bazylii, pietruszki i koperku

200 g świeżego makaronu udon

Przygotowanie:

Rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, na nią wrzucamy pora i czosnek pokrojony w plasterki. Dodajemy brokuł, fasolkę szparagową i groszek, zalewamy bulionem i gotujemy, aż warzywa zmiękną.
Szpinak szatkujemy drobniej, makaron gotujemy we wrzątku 2-3 minuty. Na ostatnie 2-3 minuty gotowania dodajemy szpinak, zupę doprawiamy skórką z cytryny, solą, pieprzem i poszatkowanymi ziołami. Na talerzach układamy porcję makaronu i nalewamy zupę.

powrót

Podobne przepisy

Postny barszcz
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chłodnik pikantny
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Harira wegetariańska
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Chłodnik
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.16)błyskawiczna zupa jarzynowa
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.