Marieta  Marecka

Zielona zupa z makaronem udon


Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zielona zupa z makaronem udon
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ pora

kilka różyczek brokułu

400 g szpinaku świeżego

1 szklanka młodego groszku

250 g fasolki szparagowej

1 ząbek czosnku

1,5-2 litrów bulionu warzywnego lub drobiowego

oliwa z oliwek

sól

pieprz

skórka z cytryny

po 3-4 łyżki drobno posiekanej mięty, bazylii, pietruszki i koperku

200 g świeżego makaronu udon

Przygotowanie:

Rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, na nią wrzucamy pora i czosnek pokrojony w plasterki. Dodajemy brokuł, fasolkę szparagową i groszek, zalewamy bulionem i gotujemy, aż warzywa zmiękną.
Szpinak szatkujemy drobniej, makaron gotujemy we wrzątku 2-3 minuty. Na ostatnie 2-3 minuty gotowania dodajemy szpinak, zupę doprawiamy skórką z cytryny, solą, pieprzem i poszatkowanymi ziołami. Na talerzach układamy porcję makaronu i nalewamy zupę.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z klopsikami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chłodnik z pieczonych pomidorów, czosnku i ogórków
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z dyni z mlekiem kokosowym
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
Krem z zielonego groszku z miętową pianką
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zielona zupa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem pomidorowo–soczewicowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.