Lucinda Scala  Quinn

Zielona fasolka z pieczarkami i prażonymi migdałami


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe

Zielona fasolka z pieczarkami i prażonymi migdałami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g obranej zielonej fasolki

sprawione

4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

2 łyżki masła

225 g pieczarek

pokrojonych w cienkie plastry

1 dymka

posiekana

gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz

½ szklanki uprażonych płatków migdałowych

 

 

Przygotowanie:


Ugotować fasolkę w osolonej wrzącej wodzie (5 minut). Rozgrzać patelnię na dość dużym ogniu. Dodać oliwę i masło, dodać pieczarki, dymkę, i smażyć 3 – 4 minut, aż pieczarki się zrumienią. Dodać odcedzoną fasolkę, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przed podaniem posypać migdałami.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.