Lucinda Scala  Quinn

Zielona fasolka z czosnkiem


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 37)
trudność: łatwe

Zielona fasolka z czosnkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

2 łyżki oleju arachidowego lub innego

ok 1 cm świeżego korzenia imbiru, obranego i posiekanego

3 ząbki czosnku; połowę pokroić w plasterki, połowę posiekać

½ kg zielonej fasolki, opłukanej i obranej

1 łyżka sosu sojowego

¼ łyżeczki oleju sezamowego



Przyrządzanie:

Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Wlać olej, imbir, posiekany czosnek i smażyć 30 sekund. Zwiększyć ogień, włożyć fasolkę i pokrojony czosnek, smażyć mieszając 2 minuty. Dodać ¼ szklanki wody. Gotować kolejne 4 minuty, pod przykryciem. Odstawić na minutę, dodać sos sojowy i olej sezamowy, dokładnie wymieszać.





Opracowano na podstawie programu „Łatwe przepisy na wielki apetyt”



powrót

Podobne przepisy

Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.