Lucinda Scala  Quinn

Zielona fasolka po neapolitańsku


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Zielona fasolka po neapolitańsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg zielonej fasolki (z przyciętymi końcówkami)

2 ząbki czosnku

cienko pokrojone

¼ łyżeczki płatków czerwonej papryki

1 łyżeczka soli

średni pomidor

pocięty na kawałki

2-3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

gałązka świeżej bazylii

 

 

Przygotowanie:


Fasolkę opłukać, włożyć mokrą do średniej wielkości rondla. Dodać czosnek, płatki papryki, sól, pomidora i oliwę. Dusić na średnim ogniu ok. 15 minut, pod przykryciem mieszając od czasu do czasu, aż fasolka zmięknie. Dodać gałązkę bazylii. Gotować mieszając, aż większość płynu odparuje, ok. 5 minut. Przełożyć do miski, wyjąć bazylię, podawać.

powrót

Podobne przepisy

Kulki z puree ziemniaczanego
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Endywie z pomarańczami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ziemniaki z kminem i chili
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

#Pynio6

02.01.2012 14:20


Krosno

CYTUJ

Robiłam 2 razy , boska fasolka. Kocham przepisy tej kobiety.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.