Jacques Reymond

Żeberka z grilla


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska

Żeberka z grilla
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki

ok. 3 kg żeberek

1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki o płaskich liściach

3-4 łyżki drobno posiekanego czosnku

2-3 łyżki octu balsamicznego

1 szklanka oliwy

1 łyżka suszonej chili

1 łyżeczka suszonego oregano

250 ml białego wina

sól



Przygotowanie

Wymieszaj natkę z czosnkiem, octem balsamicznym, oliwą, chili, oregano i winem. Natrzyj żeberka solą, zalej marynatą i wstaw do lodówki na godzinę. Piecz na grillu kośćmi do dołu.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.