Żeberka po kowbojsku

Żeberka po kowbojsku
Oceń przepis:
42 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Żeberka
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 675 g żeberek wieprzowych w jednym kawałku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać składniki marynaty w płaskim, szerokim naczyniu (np. w brytfance). Włożyć żeberka, poprzyciskać, żeby spiły jak najwięcej marynaty. Przykryć folią plastikową i wstawić do lodówki na 8 do 24 godzin. Od czasu do czasu żeberka obrócić. Zamarynowane żeberka piec w całości na rozgrzanym grillu 25 do 40 minut. Po upieczeniu pokroić tak, by każdy kawałek miał kostkę pośrodku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA