Janella  Purcell

Zawijane kanapki z rybą


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Zawijane kanapki z rybą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 filety z płaskogłowa

2 łyżki pasty shiro miso

1/3 filiżanki tahini

½ łyżki soku z imbiru

łyżka soku z cytryny

4 kromki chleba górskiego

4 arkusze nori

2 garście kolendry albo młodego szpinaku

filiżanka ugotowanej komosy ryżowej

 

 

Przygotowanie:


Rybę ugotować na parze. Podzielić na kawałki. Wymieszać pastę miso, tahini, sok z imbiru i cytryny. Jeśli trzeba, dolać odrobinę wody. Skropić rybę. Na kromkach chleba ułożyć arkusze nori. Wzdłuż brzegu ułożyć komosę ryżową. Na niej położyć rybę i zieleninę. Zwinąć w ciasne rulony. Tak przygotowane kanapki można zapiec. Podawać z cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Czerwony lucjan z trawą cytrynową
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Zupa z wędzonego dorsza z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Śledź w śmietanie
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczona ryba z purée ze słodkich ziemniaków
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 63)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Burgery rybne z sałatą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.