Zawijane kanapki śniadaniowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne

Zawijane kanapki śniadaniowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 łyżki oliwy

kolba kukurydzy

2 jajka

2 łyżki fety

łyżka posiekanego tymianku

2 kawałki chleba górskiego

Przygotowanie:

Ziarna kukurydzy wyłuskać z kolby i usmażyć do miękkości na rozgrzanej oliwie. W miseczce wymieszać jajka i fetę. Masę jajeczną wlać do kukurydzy i smażyć, aż jajka się zetną. Dodać tymianek. Tak przygotowany farsz rozłożyć na chlebie. Zwinąć w rulon.

powrót

Podobne przepisy

Szybki mus z wędzonego łososia
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Quesadilla z pastą z fasoli i  sosem z mango
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.