Janella  Purcell

Zawijana kanapka


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Zawijana kanapka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

żytnie lub jęczmienne placki

2 łyżeczki oliwy z oliwek

rozgnieciony ząbek czosnku

2 posiekane szalotki

jajko

1 łyżeczka octu mirin

1 łyżeczka posiekanej mięty

2 łyżki fety

sól

garść rukoli lub młodego szpinaku



Przygotowanie

Ubijamy jajko z octem mirin i odrobiną soli. Na patelnię wlewamy oliwę. Dorzucamy czosnek, szalotki i smażymy przez 30 sekund. Wlewamy jajko i rozprowadzamy je cienką warstwą. Na wierzch wsypujemy ser, szpinak i miętę. Odwracamy całość i smażymy przez minutę. Omlet układamy na placku i ciasno zwijamy.

powrót

Podobne przepisy

Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Placki grzybowe z sosem rozmarynowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szparagi w sosie pomarańczowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Papryka z fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Polenta z kaszy manny
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.