Zasmażana zielona fasolka

Zasmażana zielona fasolka
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Anne Burrell

Seria kulinarna:
Sekrety szefowej kuchni (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj wodę w dużym garnku i posól. Naszykuj miskę z posoloną wodą z lodem do hartowania fasolki. Włóż fasolkę do wrzątku i gotuj 5-7 minut, żeby zmiękła, ale była chrupiąca. Przełóż ją do wody z lodem. Gdy ostygnie wyjmij i osusz na papierowym ręczniku. Wlej oliwę na dużą patelnię. Dodaj czosnek oraz chili i podsmaż na średnim ogniu. Gdy czosnek zezłoci się i zacznie pachnieć, zdejmij go z patelni i wyrzuć. Włóż fasolkę na patelnię i podgrzej mieszając, aż dokładnie pokryje się oliwą. Spróbuj, ewentualnie posól i od razu podawaj – najlepiej do duszonego kurczaka z grzybami i migdałami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA