Antonio  Carluccio

Zapiekanka z ziemniaków i ryby


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Wenecja
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Zapiekanka z ziemniaków i ryby
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

filety z żabnicy

parmezan

świeża szałwia

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Pokrojone w plastry surowe ziemniaki układamy w żaroodpornym naczyniu. Warstwę ziemniaków polewamy oliwą, posypujemy listkami szałwi i parmezanem. Na wierzchu układamy filety z żabnicy – tak, aby przykryły ziemniaki w całości. Następnie układamy kolejną warstwę ziemniaków. Całość posypujemy dużą garścią soli, która powinna przeniknąć przez wszystkie warstwy. Potem posypujemy parmezanem i polewamy oliwą. Na wierzchu układamy kilka gałązek szałwi. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika na około pół godziny.

powrót

Podobne przepisy

Lasagne al forno
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ciasto na słono z nadzieniem z cukinii i ziemniaków
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekanka pasterska z puree ziemniaczanym po irlandzku
Sophie Dahl
Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Cannelloni ze szpinakiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Zapiekanki
Pieczone ziemniaki z pomidorami i bazylią
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekanka wiejska z batatmi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.