Marco Pierre  White

Zapiekanka z ryby


Przepis z programu Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Zapiekanka z ryby
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 krewetek

500 g fileta z dorsza (lub innej ryby o białym mięsie)

500 g wędzonego łupacza

500 g fileta z łososia

3 duże przegrzebki z koralem

5 jaj na twardo

kilka młodych porów

250 g sera cheddar

400 ml śmietany 30%

2 kostki rosołowe

6 dużych ziemniaków

 

 

Przygotowanie:


Ugotować ziemniaki i zrobić puree. Pory blanszować przez trzy minuty i posiekać. Obrać krewetki. Ryby pokroić na duże kawałki, przegrzebki przekroić na pół. W dużej brytfannie ułożyć ryby, przegrzebki i krewetki. Do rondla wlać śmietanę, dodać kostki rosołowe i gotować aż zgęstnieje. Wlać do brytfanny. Posypać pokrojonymi jajkami, porami oraz startym serem. Na wierzchu ułożyć puree ziemniaczane. Piec w mocno nagrzanym piekarniku około 15 minut. Gdy wierzch się zrumieni wyjąć i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Cannelloni ze szpinakiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Zapiekanki
Pieczone ziemniaki z pomidorami i bazylią
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.