Bill Granger

Zapiekanka z kiełbasek i ziemniaków z rozmarynem


Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Zapiekanka z kiełbasek i ziemniaków z rozmarynem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

miękkie włoskie kiełbaski

czerstwa ciabatta

świeży rozmaryn

czosnek

sproszkowana papryka

sól morska

czarny pieprz

oliwa

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Pokroić w plastry umyte ziemniaki (nie obierać) i kiełbaski. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pokruszoną ciabattą i rozmarynem, dodać kilka ząbków czosnku w łupinkach, doprawić papryką, solą i świeżo zmielonym pieprzem, polać oliwą i wymieszać. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Nadziewane, pieczone jabłka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Quiche lorraine
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Polędwiczki wieprzowe po chińsku
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Roladki z kurczaka w szynce parmeńskiej
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekanka z suszonego dorsza
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.