Bill Granger

Zapiekanka z kiełbasek i ziemniaków z rozmarynem


Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Zapiekanka z kiełbasek i ziemniaków z rozmarynem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

miękkie włoskie kiełbaski

czerstwa ciabatta

świeży rozmaryn

czosnek

sproszkowana papryka

sól morska

czarny pieprz

oliwa

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Pokroić w plastry umyte ziemniaki (nie obierać) i kiełbaski. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pokruszoną ciabattą i rozmarynem, dodać kilka ząbków czosnku w łupinkach, doprawić papryką, solą i świeżo zmielonym pieprzem, polać oliwą i wymieszać. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaczane gratin
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Muszle z brokułami z sosem serowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
Parmigiana z grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.