Katia Roman-Trzaska

Zapiekanka z chrupiącymi warzywami

Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska

Zapiekanka z chrupiącymi warzywami

odsłon: 27283

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

650 g świeżych lub mrożonych warzyw: pomidory, cukinia, czerwona i żółta papryka, zielony groszek
3 jajka
3 łyżki rzadkiej śmietanki
1 łyżka mąki
20 ml mleka
1 szczypta gałki muszkatołowej
3 łyżki startego sera (parmezan, ementaler lub inny tłusty ser o zdecydowanym smaku)

Przygotowanie:

Włącz piekarnik na 160 stopni Celsjusza. W miseczce ubij jajka ze śmietanką. Stopniowo dodawaj mąkę, mleko, gałkę muszkatołową i na końcu ser. Po wymieszaniu powinno powstać gładkie ciasto. Ułóż warzywa w płaskim żaroodpornym naczyniu i wylej na nie przygotowane ciasto, lekko mieszając, aby połączyć składniki. Wstaw do piekarnika na ok. 50 minut.

powrót

skomentuj przepis

grzaneczka

postów: 3

04.09.2015 11:15

CYTUJ

eee teraz jak jest taki dostęp do warzyw i owoców to aż grzechem jest używać produktów mrożonych do tej zapiekanki. apetycznie wygląda, przepis nie wygląda na skomplikowany więc już wiem co jutro sobie przygotuje na obiad.

#Krzysiek

29.08.2011 17:58


CYTUJ

W opisie jest zupełnie inna temperatura i czas w piekarniku niż na filmie.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.