Be Active. Ewa Chodakowska

przepisy z programów >>

Zapiekanka z chrupiącymi warzywami

Przepis z programu Little Chef (odc.13)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Dania wegetariańskie Dania wegetariańskie, Zapiekanki , Dania dietetyczne

Zapiekanka z chrupiącymi warzywami
odsłon: 25221

składniki i przygotowanie:

Składniki
650 g świeżych lub mrożonych warzyw: pomidory, cukinia, czerwona i żółta papryka, zielony groszek
3 jajka
3 łyżki rzadkiej śmietanki
1 łyżka mąki
20 ml mleka
1 szczypta gałki muszkatołowej
3 łyżki startego sera (parmezan, ementaler lub inny tłusty ser o zdecydowanym smaku)

Przygotowanie
Włącz piekarnik na 160 stopni Celsjusza. W miseczce ubij jajka ze śmietanką. Stopniowo dodawaj mąkę, mleko, gałkę muszkatołową i na końcu ser. Po wymieszaniu powinno powstać gładkie ciasto. Ułóż warzywa w płaskim żaroodpornym naczyniu i wylej na nie przygotowane ciasto, lekko mieszając, aby połączyć składniki. Wstaw do piekarnika na ok. 50 minut.


skomentuj przepis >>

#Krzysiek

29.08.2011 17:58


CYTUJ

W opisie jest zupełnie inna temperatura i czas w piekarniku niż na filmie.