Katia Roman-Trzaska

Zapiekanka z chrupiącymi warzywami


Przepis z programu Little Chef (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska

odsłon: 29754

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

650 g świeżych lub mrożonych warzyw: pomidory, cukinia, czerwona i żółta papryka, zielony groszek

3 jajka

3 łyżki rzadkiej śmietanki

1 łyżka mąki

20 ml mleka

1 szczypta gałki muszkatołowej

3 łyżki startego sera (parmezan, ementaler lub inny tłusty ser o zdecydowanym smaku)

 

Przygotowanie:

Włącz piekarnik na 160 stopni Celsjusza. W miseczce ubij jajka ze śmietanką. Stopniowo dodawaj mąkę, mleko, gałkę muszkatołową i na końcu ser. Po wymieszaniu powinno powstać gładkie ciasto. Ułóż warzywa w płaskim żaroodpornym naczyniu i wylej na nie przygotowane ciasto, lekko mieszając, aby połączyć składniki. Wstaw do piekarnika na ok. 50 minut.

powrót

Podobne przepisy

Chrupiąca okra z kokosem
Przepis z programu Floyd w Indiach odc. 4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Zapiekanka z suszonego dorsza
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Suflet z serem i ziołami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka w koszulkach ze szparagami
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pakieciki serowe w łuskach kukurydzy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

grzaneczka

postów: 7

04.09.2015 11:15

CYTUJ

eee teraz jak jest taki dostęp do warzyw i owoców to aż grzechem jest używać produktów mrożonych do tej zapiekanki. apetycznie wygląda, przepis nie wygląda na skomplikowany więc już wiem co jutro sobie przygotuje na obiad.

#Krzysiek

29.08.2011 17:58


CYTUJ

W opisie jest zupełnie inna temperatura i czas w piekarniku niż na filmie.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.