Katia Roman-Trzaska

Zapiekanka z chrupiącymi warzywami


Przepis z programu Little Chef (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska

Zapiekanka z chrupiącymi warzywami

odsłon: 29224

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

650 g świeżych lub mrożonych warzyw: pomidory, cukinia, czerwona i żółta papryka, zielony groszek

3 jajka

3 łyżki rzadkiej śmietanki

1 łyżka mąki

20 ml mleka

1 szczypta gałki muszkatołowej

3 łyżki startego sera (parmezan, ementaler lub inny tłusty ser o zdecydowanym smaku)

 

Przygotowanie:

Włącz piekarnik na 160 stopni Celsjusza. W miseczce ubij jajka ze śmietanką. Stopniowo dodawaj mąkę, mleko, gałkę muszkatołową i na końcu ser. Po wymieszaniu powinno powstać gładkie ciasto. Ułóż warzywa w płaskim żaroodpornym naczyniu i wylej na nie przygotowane ciasto, lekko mieszając, aby połączyć składniki. Wstaw do piekarnika na ok. 50 minut.

powrót

Podobne przepisy

Pierogi z ciasta francuskiego z kurkami i szynką
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żółta sałatka
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Tarta z warzywami i pieczonym czosnkiem
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Suflet z sandacza
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Stek z pieprzem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

grzaneczka

postów: 7

04.09.2015 11:15

CYTUJ

eee teraz jak jest taki dostęp do warzyw i owoców to aż grzechem jest używać produktów mrożonych do tej zapiekanki. apetycznie wygląda, przepis nie wygląda na skomplikowany więc już wiem co jutro sobie przygotuje na obiad.

#Krzysiek

29.08.2011 17:58


CYTUJ

W opisie jest zupełnie inna temperatura i czas w piekarniku niż na filmie.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.