Bill Granger

Zapiekane risotto z tuńczykiem


Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Zapiekane risotto z tuńczykiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ryż do risotto

np. Arborio

oliwa

cebula

ząbek czosnku

puszka pomidorów w kawałkach

1½ filiżanki bulionu (można go zastąpić wodą)

3 małe cukinie

puszka tuńczyka (w sosie własnym lub w oleju)

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojony ząbek czosnku. Dodać ryż, wymieszać, podsmażać przez około minutę. Włożyć pomidory z puszki, wlać wodę, dodać pokrojone w plastry cukinie i puszkę tuńczyka. Wymieszać, pod przykryciem zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut (aż ryż będzie miękki).

powrót

Podobne przepisy

Szparagi à la Jarosław Iwaszkiewicz
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zapiekanka z ziemniaków z ziołową salsą
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
Zapiekanka z bakłażana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zapiekanka mięsno-warzywna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Parmigiana z grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.