Zapiekane owoce pestkowe

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Zapiekane owoce pestkowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg mieszanki dojrzałych owoców pestkowych (brzoskwinie

śliwki

morele) przepołowionych i bez pestek

110 g masła

95 g sypkiego cukru

2 łyżki wody

30 g uprażonych migdałów w plasterkach

 

Przygotowanie:

Nasmarować masłem brytfannę i ułożyć w niej owoce, skórkami do dołu. Nałożyć na nie masła. Posypać cukrem. Wlać na dno wody. Zakryć folią i zapiekać owoce do miękkości, przez ok. 10 min. Odkryć i dokończyć pieczenie przez 10 min, aż owoce zaczną się rozpadać. Podawać posypane prażonymi migdałami.

powrót

Podobne przepisy

Tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gruszki w cieście filo
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Czekoladowe semifreddo z miętą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Suflet czekoladowy z domowymi lodami bananowymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki, Lody
Gruszki w miodzie i winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sorbet z miodu pitnego z sezamowymi ciasteczkami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.