Marieta  Marecka

Zapiekane naleśniki z kurczakiem


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Zapiekane naleśniki z kurczakiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 4.0

Składniki:

4 naleśniki wcześniej usmażone

1 pierś z kurczaka

sól, pieprz

sok i skórka z ½ cytryny

zioła suszone: oregano, tymianek, rozmaryn po ok. ½ łyżeczki

oliwa z oliwek

ser pleśniowy typu gorgonzola

1 pomidor

starty żółty ser do posypania

 

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem, Dodajemy zioła, sok i skórkę z cytryny. Podlewamy 1-2 łyżkami oliwy i odstawiamy na 10 minut. W tym czasie można usmażyć naleśniki. Pomidora kroimy w kostkę, oliwki drobno. Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy kurczaka i smażymy krótko, tak by był jędrny, ale nie przesmażony. Dodajemy pomidory, oliwki ser pokrojony w kawałki i chwilę razem przesmażamy. Farsz nakładamy na naleśniki i rolujemy je. Układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy startym serem. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni pieca na ok. 20 minut. Pieczemy, aż ser się roztopi.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z klopsikami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grandos nachos
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Potrawka wołowa w piwie po trydencku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Duszone przepiórki na łożu z grzybów
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Roladki z kurczaka w szynce parmeńskiej
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

POLA1966

postów: 4

31.10.2016 00:13

CYTUJ

Bardzo smaczne naleśniki , fajna odmiana po naleśnikach słodkich, jak ktoś nie lubi to można pominąć oliwki, ale i bez nich
danie jest bardzo smaczne, warte wypróbowania, na pewno częściej zagości na moim stole.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.