Marieta  Marecka

Zapiekane naleśniki z kurczakiem


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Zapiekane naleśniki z kurczakiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 4.0

Składniki:

4 naleśniki wcześniej usmażone

1 pierś z kurczaka

sól, pieprz

sok i skórka z ½ cytryny

zioła suszone: oregano, tymianek, rozmaryn po ok. ½ łyżeczki

oliwa z oliwek

ser pleśniowy typu gorgonzola

1 pomidor

starty żółty ser do posypania

 

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem, Dodajemy zioła, sok i skórkę z cytryny. Podlewamy 1-2 łyżkami oliwy i odstawiamy na 10 minut. W tym czasie można usmażyć naleśniki. Pomidora kroimy w kostkę, oliwki drobno. Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy kurczaka i smażymy krótko, tak by był jędrny, ale nie przesmażony. Dodajemy pomidory, oliwki ser pokrojony w kawałki i chwilę razem przesmażamy. Farsz nakładamy na naleśniki i rolujemy je. Układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy startym serem. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni pieca na ok. 20 minut. Pieczemy, aż ser się roztopi.

powrót

Podobne przepisy

Kacze piersi
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wołowina po burgundzku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tażin z jagnięciny
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Kotlety wieprzowe z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

POLA1966

postów: 4

31.10.2016 00:13

CYTUJ

Bardzo smaczne naleśniki , fajna odmiana po naleśnikach słodkich, jak ktoś nie lubi to można pominąć oliwki, ale i bez nich
danie jest bardzo smaczne, warte wypróbowania, na pewno częściej zagości na moim stole.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.