Adam Chrząstowski

Zapiekane maliny z kruszonką


Przepis z programu Adam po pracy (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 28246

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

 

300 g malin mrożonych

100 g maślanych herbatników

4 łyżki miodu

1 łyżeczka cukru waniliowego

½ kostki masła

4 gałki lodów śmietankowych

 

 

Przygotowanie:


Maliny wyłożyć do sufleciarek, polać miodem i posypać cukrem waniliowym. Herbatniki pokruszyć i posypać nimi maliny. Na wierzch położyć kawałki masła i zapiec w piekarniku o temperaturze 180 st. C. Przed podaniem na każdą porcję wyłożyć lody.

powrót

Podobne przepisy

Zimny suflet truskawkowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Nugat orzechowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia francuska
Puchar truskawkowy z cytrynowym kremem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding jaśminowy z kruchymi waflowymi tulejkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Herbata (odc. 6)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

tofka

postów: 1

17.03.2011 12:17

CYTUJ

Hmmm... ale herbatniki to to samo co kruszonka.

#kle

13.02.2011 14:28


Wro

CYTUJ

dokladnie to samo pokazywał swego czasu J. Pepin ;) Czyzby inspiracja?

#florka

27.01.2011 21:28


Warszawa

CYTUJ

Szybki, pyszny deser. Polecam

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.