Marta Dymek

Zapiekana fasolka szparagowa


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie

odsłon: 1477

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400 g fasolki szparagowej

sól

1 batat

200 g pomidorków koktajlowych

skórka otarta z pomarańczy

kilka listków tymianku

sól i czarny pieprz

olej

do podania: uprażone płatki migdałowe

Przygotowanie:

Zagotować wodę w garnku, dodać fasolkę. Gotować 1 minutę, odcedzić i przełożyć do miski z wodą i lodem.
Bataty pokroić, dodać razem z fasolką i pozostałymi składnikami do naczynia żaroodpornego, dokładnie natrzeć i piec w piekarniku przez 15 - 20 minut.
Na koniec obsypać obficie uprażonymi płatkami migdałowymi i skropić oliwą.

powrót

Podobne przepisy

Kotlety selerowe z jabłkowym puree
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie
Panna cotta na mleku kokosowym
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Koktajl z jagodami na jaglanym congee
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

cherry

postów: 1

22.09.2016 12:29

CYTUJ

Co można dodać zamiast pomidorków koktajlowych? Nie przepadam za ciepłym pomidorem ;)

goyrta

postów: 1

11.12.2015 15:03

CYTUJ

ślinka cieknie

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.