Zalewajka

Zalewajka
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka razem z przyprawami i grzybami. Cebulę opalamy na gazie na czarno i dodajemy do wywaru.
Gotujemy do miękkości ziemniaki.
Drugą cebulę kroimy na kostkę i smażymy na oleju na złoto.
Kiedy ziemniaki są ugotowane , dolewamy wcześniej rozmieszany dobrze zakwas (żurek). Zagotowujemy ponownie. Doprawiamy pieprzem. Dodajemy cebulową okrasę.
Podajemy ze świeżym wiejskim chlebem na zakwasie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA