Ruth  Rogers

Żabnica z salsa verde


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Żabnica z salsa verde
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filety z żabnicy

rozkrojone wzdłuż na płasko

2 garście liści natki pietruszki

garść liści mięty

10 filecików anchois

garść kaparów

1 ząbek czosnku

obrany

czerwony ocet winny

sól morska

1 łyżka musztardy diżońskiej

oliwa extra vergine

sok z ½ cytryny

 

 

Przygotowanie:


Posiekaj natkę z miętą, dodaj anchois, posiekaj, dodaj kapary, posiekaj, dodaj ząbek czosnku, pokrój na kawałki i posiekaj. Przełóż wszystko do miski, dopraw odrobiną octu winnego, musztardą, solą i pieprzem. Mieszając dolewaj oliwę, aż salsa verde nabierze konsystencji sosu. Rozgrzej grill. Posyp filety z żabnicy solą i pieprzem, polej oliwą i upiecz na grillu z obu stron. Skrop filety sokiem z cytryny. Podawaj porcje ryby z salsa verde.

powrót

Podobne przepisy

Dorada bellavista
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sum pod sosem z kiszonych ogórków i koperku
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ryby w tempurze z surówką coleslaw
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia portugalska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.