Lucinda Scala  Quinn

Zabaione z brzoskwiniami i malinami


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe

Zabaione z brzoskwiniami i malinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 brzoskwinie

2 duże żółtka

3 łyżki wina marsala

2 łyżeczki cukru

½ kg malin

 

 

Przygotowanie:


W średnim garnku zagotować wodę. W misce przygotować bardzo zimną wodę. Włożyć brzoskwinie do wrzątku i gotować dziesięć sekund. Wyjąć i od razu włożyć do zimnej wody. Zdjąć skórki ręcznie lub nożem. Przepołowić brzoskwinie i usunąć pestki, odłożyć. Umieścić żaroodporną miskę nad wrzątkiem (tak, by dno miski nie dotykało wody). Wlać żółtka, wino i wsypać cukier. Ubijać, aż masa zgęstnieje około 4 minut. Zdjąć z ognia. Do czterech misek włożyć po pół brzoskwini, napełnić połówki malinami i polać zabaione. Podawać od razu.

powrót

Podobne przepisy

Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.