Żaba w dziurze

Przepis z programu Gotowanie dla dzieci z Luisem (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Żaba w dziurze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

jajka (1-2 na osobę)

chleb (kromka)

masło

 

 

Przygotowanie:


Najpierw umyj ręce i upewnij się czy zakręciłeś kran. Nie marnuj wody. Weź kromkę chleba i zrób w środku dziurę palcami. Jeśli możesz przez nią wyglądać to znaczy, że jest dobrej wielkości. Następnie z pomocą mamy lub taty roztop trochę masła na patelni. Posmaruj masłem brzegi chleba i połóż go na gorące masło. Wbij jajko w dziurę w chlebie, to będzie żaba! Całość podsmaż przez chwilę, aż jajko się zetnie na wierzchu. Kiedy będzie gotowe odwróć na drugą stronę. Im dłużej smażysz chleb z jajkiem tym żaba będzie

powrót

Podobne przepisy

Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bruschetta z pomidorami i grillowaną papryką
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Omlet z lazurem i pieczarkami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Curry z ciecierzycą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Boczniaki z czosnkiem i rozmarynem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.