Aaron Craze

Yakatori z kurczaka


Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Yakatori z kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

8 udek kurczaka bez skóry i kości

każde pokrojone na 4 kawałki

3 czerwone papryki bez pestek

pokrojone na 2-cm kawałki

8 młodych porów lub dymek

pokrojonych na 2-cm kawałki

150 ml sosu teriyaki

1 łyżka miodu

 

 

Przygotowanie:


Włóż kawałki kurczaka, papryki i pora do płytkiej nierdzewnej miski, dopraw i odstaw na bok.

powrót

Podobne przepisy

Duszone mięso po irlandzku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Souvlaki
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Wieprzowina hung shao
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.