Donna Dooher

Wywar z krewetek


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Wywar z krewetek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki stołowe (30 ml) oliwy z oliwek

2,5 kg pancerzyków z krewetek

pokrojony pęczek porów (tylko białe części)

2 pokrojone marchewki

2 pokrojone cebule

4 pokrojone szalotki

4 zmiażdżone ząbki czosnku

3 gałązki tymianku

1 szklanka (250 ml) białego wina

15 szklanek (3,75 l) zimnej wody

 

 

Przygotowanie:


W dużym garnku podsmażyć na dużym ogniu pancerzyki, aż będą jasno różowe. Dodać warzywa oraz przyprawy i dusić, aż będą miękkie i złociste. Wlać wino i gotować, aż połowa odparuje. Wlać wodę, doprowadzić do wrzenia. Odszumować. Gotować 30 minut, przecedzić, przestudzić i schłodzić.

powrót

Podobne przepisy

Idealne szparagi
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Karczochy z ricottą i tapenadą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Japońskie kulki jaglane z komosą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Duszona cebula
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.