Kylie Kwong

Wywar do sporządzania mięs na czerwono


Przepis z programu Kylie Kwong - gotowanie z sercem (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Wywar do sporządzania mięs na czerwono
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 litrów zimnej wody

3 filiżanki wina do gotowania shaoxing (1 filiżanka = 250 ml)

2 filiżanki ciemnego sosu sojowego

2 filiżanki chińskiego cukru w bryłkach

12 ząbków czosnku

zmiażdżonych

1 filiżanka posiekanego imbiru

dymka

1 łyżka oleju sezamowego

10 gwiazdek anyżu

kawałek kasji albo 4 laski cynamonu

kawałek suszonej skórki pomarańczowej

 

 

Przygotowanie:


Składniki zalać wodą w dziesięciolitrowym garnku, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut. Wywar jest gotowy do użycia; można go też wystudzić i przechowywać w lodówce przez 3 dni lub w zamrażalniku przez 2-3 miesiące.

powrót

Podobne przepisy

Banany w cieście
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kuleczki z polenty z marakują
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: brak
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bliny
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Masa makowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
Panierowane tempeh z frytkami ze słodkich ziemniaków i dressingiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Cukierki z tataraku
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.