Jola Słoma

Wytrawny sos z aroni, jabłek i limonki


Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Wytrawny sos z aroni, jabłek i limonki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

25 dag owoców aroni

50 dag obranych słodkich jabłek

1 limonka

5 dag cukru trzcinowego

1/2 łyżeczki zmielonego zielonego kardamonu

1/4 łyżeczki czarnego pieprzu

1/2 łyżeczki soli

 

Przygotowanie:

Obrane i pokrojone jabłka dusimy z cukrem, aronią, kardamonem i pieprzem, aż jabłka zmiękną. Dodajemy sól, sok i skórkę otartą z limonki. Dusimy przez kilka minut mieszając.

powrót

Podobne przepisy

Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krem do bezy Pavlowej
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.