Jola Słoma

Wytrawny sos z aroni, jabłek i limonki


Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Wytrawny sos z aroni, jabłek i limonki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

25 dag owoców aroni

50 dag obranych słodkich jabłek

1 limonka

5 dag cukru trzcinowego

1/2 łyżeczki zmielonego zielonego kardamonu

1/4 łyżeczki czarnego pieprzu

1/2 łyżeczki soli

 

Przygotowanie:

Obrane i pokrojone jabłka dusimy z cukrem, aronią, kardamonem i pieprzem, aż jabłka zmiękną. Dodajemy sól, sok i skórkę otartą z limonki. Dusimy przez kilka minut mieszając.

powrót

Podobne przepisy

Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Salsa mexicana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.03) pasta z oliwek i kaparów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Chutney z dyni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia indyjska
Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.