Jola Słoma

Wytrawny deser z tofu


Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

odsłon: 4270

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Krem kawowy:

150 dag tofu

3 łyżki mleka kokosowego

3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

2 łyżeczki fruktozy

1 szczypta cynamonu

kilka kropli esencji rumowej

1 łyżka wody

Krem czekoladowy:

150 dag tofu

4 łyżki mleka kokosowego

2 łyżki kakao

2 łyżeczki fruktozy

1 szczypta cynamonu

skórka otarta z 1/4 pomarańczy

2 łyżki wody

1 pomarańcza

garść płatków migdałów

Przygotowanie:

Osobno miksujemy składniki obu kremów do uzyskania jednolitej konsystencji. W razie potrzeby dodajemy do kremu czekoladowego trochę więcej wody, ponieważ kakao ma tendencję do pochłaniania wody. Nakładamy do pucharków po porcji z każdego kremu, dekorujemy pomarańczami i płatkami
migdałów.

powrót

Podobne przepisy

Grube naleśniki z kremem czekoladowo-orzechowym
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Parfait (lody) piernikowe
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa z marchewki i soku marchwiowego
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.