Tomasz Jakubiak

Wytrawne kotlety z wędzonego twarogu z sosem koperkowym


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Placki i placuszki

odsłon: 2364

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Kotlety:

250 g wędzonego twarogu

1 filet z wędzonego pstrąga

cebula

natka pietruszki

sól

pieprz

2 jajka

mąka

olej do smażenia

Sos koperkowy:

pęczek koperku

cebula

masło

sól

łyżka chrzanu

¼ szklanki bulionu

3-4 krople sosu Tabasco

2 łyżki gęstej śmietany

 

Przygotowanie:

Wędzony twaróg bardzo drobno posiekaj i przełóż do miski.
Dodaj rozdrobnioną wędzoną rybę, startą cebulę, posiekaną natkę pietruszki i jajka. Masę dopraw odrobiną soli i pieprzu.
Uformuj kotlety. Obtocz je w mące i smaż na rozgrzanym oleju z odrobiną masła, aż się przyrumienią z obu stron.
Idealnym dodatkiem do serowych kotletów będzie koperkowy sos.
W rondelku na maśle przysmaż posiekaną cebulę. Dodaj sól, chrzan, bulion śmietanę i ostry sos. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj posiekany koperek. Gotowe!
Kotlety z wędzonego twarogu podawaj z koperkowym sosem. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Dorada w liściach winorośli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tatar z tuńczyka i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.