Annabel  Langbein

Wyraziste guacamole


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Sosy, kremy, pasty

Wyraziste guacamole
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

3 nieprzejrzałe awokado, obrane i pozbawione pestek

1 duży pomidor, drobno pokrojony

1 dymka, drobno pokrojona

1 duży wyciśnięty ząbek czosnku

sól i świeżo mielony pieprz

¼ szklanki soku z cytryny

½ łyżeczki drobno posiekanego chili

1 łyżka posiekanych listków kolendry



Przygotowanie:

Awokado włożyć do miski i rozgnieść widelcem pozostawiając trochę grudek. Dodać pozostałe składniki zostawiając trochę dymki, kolendry i chili do ozdoby. Wymieszać. Doprawić do smaku. Przełożyć do miseczki, posypać dymką, kolendrą i chili. Podawać nie później niż 4 godziny po przygotowaniu.





© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Kanapki Trześniewskiego
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem z marchewki z czarnuszką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pesto kolendrowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smalec z białej fasoli
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Ciasta wegańskie
Bagna cauda - gorący sos z czosnkiem i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.