Wrap z jajkiem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Wrap z jajkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 łyżeczki oliwy

2 jajka

1 łyżeczka białego pieprzu

1 łyżeczka mirinu

2 kawałki chleba górskiego

2 łyżki miękkiego koziego sera

kilka plasterków ogórka

garść posiekanej kolendry

2 filiżanki młodego szpinaku

2 dymki

1 łyżeczka tamari



Przygotowanie:

Oliwę rozgrzać na patelni. Jajka rozmącić z solą, pieprzem i mirinem. Połowę wlać na patelnię i usmażyć w formie omletu. Tak samo usmażyć drugi omlet.

Na każdym kawałku chleba rozłożyć połowę sera i położyć omlet. Dodać pozostałe składniki i zwinąć.

powrót

Podobne przepisy

Masa czekoladowa – ganache
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dynia marynowana w limonce
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z dyni
Puree z kwaśnych jabłek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ziemniaki domino
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Chińskie naleśniki
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Cukierki z tataraku
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.