Wołowina z woka

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Wołowina z woka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

40 dag oczyszczonej wołowiny

 

 

Przygotowanie:


Przygotowujemy wszystkie składniki. Obtaczamy cienko pokrojone plasterki wołowiny w mieszance soli, wody i skrobi ziemniaczanej i dodajemy odrobinę oleju arachidowego. Kroimy warzywa. Blanszujemy mięso przez minutę. Wrzucamy na głęboki rozgrzany olej i czekamy aż zmieni kolor. Mięso trzeba cały czas mieszać. Dorzucamy warzywa. Przyprawiamy solą, cukrem, sosem z ostryg i mąką ziemniaczaną. Podlewamy winem shaoxing oraz olejem sezamowym. Podawać natychmiast.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.