Wołowina z sosem ponzu

Przepis z programu Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Wołowina z sosem ponzu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 x 180 g polędwicy wołowej

350 ml sosu sojowego

350 ml sake do gotowania

700 ml wody

3 duże korzenie pasternaku

2 duże

płaskie pieczarki

masło

świeżo mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Usunąć z wołowiny wszelkie ścięgna i tłuszcz. Osuszyć papierowym ręcznikiem i odstawić w miejsce o temperaturze pokojowej na godzinę przed przyrządzeniem. Wlać do garnka sos sojowy, sake i wodę. Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Ugotować wołowinę, wkładając do płynu na 20-30 minut.

powrót

Podobne przepisy

Schab jagnięcy w cieście chlebowym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Stir fry z jagnięciny
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Polędwiczki z sarny
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Chrupiąca wołowina hoi an
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.