Wołowina Wagyu

Przepis z programu W interesie mięsożercy
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Wołowina Wagyu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 stek z wołowiny Wagyu

1 łyżka brązowego cukru

1 łyżka czerwonej pasty miso

1/2 filiżanki bulionu dashi

1/2 filiżanki japońskiego sosu sojowego

1/2 filiżanki wina mirin

1/2 łyżeczki zalewy z marynowanego imbiru

1 łyżeczka ziaren sezamu

 

 

Przygotowanie:


Posól i popieprz mięso ze wszystkich stron. Połóż na rozgrzaną patelnię odkrojony plaster tłuszczu z wołowiny. Gdy się wytopi, smaż na nim stek – minutę z każdej strony, aż się skarmelizuje. Przełóż mięso do marynaty i przekręcaj je, żeby ją wchłaniało. Pokrój je w plastry i podawaj z sałatką z makaronem soba. Po wierzchu polej wszystko marynatą.

powrót

Podobne przepisy

Potrawka mięsna z cebulkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ragoût z wołowiny i ciecierzycy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kurczak satay
Przepis z programu Nancy Lam Kurczak, wieprzowina i krewetki (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.